Komposteringkit till försäljning, starta upp maskkomposten när du vill under året.

Föreläsningar, vill du veta mer om kompostering. "Kompost ger liv".

Ämne: komposteringföreläsning: innehåller trädgårdskompostering, maskkompostering, varmkompostering. Vad behövs för att starta upp en kompost? Hur sköter jag komposten? Vad gör jag om problem uppstår? Hur går jag vidare när jag har fått ett slutmaterial? Det finns många funderingar gällande kompostering, men vi ska räta ut de flesta frågetecknen i denna föreläsning.

 

Image

KLICKA PÅ BILDEN!

Tre staplingsbara lådor som ger möjlighet att kompostera året om i ett frostfritt utrymme i din bostad. Lådorna består av frigolit och masonit. Bredd 60 cm, höjd/låda 20 cm, bredd 40 cm. Köp startkit; tre kompostlådor, stativ i trä (40cm hög), lock, speciella maskar som trivs i denna miljö, kort beskrivning av sättet att kompostera, kutterspån. 1375:- inkl. moms

Allt för 1375:-

 

 
KOMPOSTERA  MED  HJÄLP  AV  MASKAR  UNDER  SOMMARHALVÅRET!

Image

TRÄDGÅRDSKOMPOST bestående av två fack med en mellanplatta för torkning av material som ej tillsätts i komposten direkt.     KLICKA PÅ BILDEN!

 
STOR KOMPOST byggd med lecablock som har markkontakt, varje fack har över 1 kubikmeters storlek. Har du stora mängder material som ska komposteras är detta ettt bra alternativ! Bilden visar endast lecablocken men naturligtvis ska det vara ett isolerat lock upptill. KLICKA PÅ BILDEN!
 
Vår föreläsning belyser;  hur, vad och varför vi komposterar.
Vad kan vi kompostera? Vad är kol/kväve balans? Vilken kompostmetod passar dig?
Många frågor som dyker innan man börjar att kompostera. Om man har kommit igång och problem uppstår, vad gör vi då?
Föreläsning bokad:
Vi befinner oss i Arnäs Församlingshem......datum ..under september månad-13.kvällstid. Föreläsningen belyser varmkompostering och maskkompostering.
.arr. Arnäs trädgårdsförening.........
Föreläsningsaffisch, om intresse finns kolla lite närmare på denna affisch.

Erfarenheter

KOMPOSTERING

Har komposterat mitt hushållsavfall i närmare 20 år. De färdiga kompostmaterialet och lakvattnet som jag får fram via kompostering är värdefulla när man ska odla, både inne när det gäller krukväxter och ute i rabatterna. Beslutet att kompostera blev taget under ett miljöprojekt inom kommunen/kommunförbundet och det har aldrig ångrats.

 

 

MILJÖ I FÖRETAG

Intresset för miljö i företag kom i samband med min utbildning som skedde på Umeå universitet inom miljö.

En utbildning som gav mersmak åt miljöengagemang.

.

Varför ska vi kompostera?

Att kompostera är ett naturligt sätt att ta hand om sitt komposterbara material som tillverkas i vårt kök eller trädgård. Vi ges möjlighet idag att ta hand om denna värdefulla produkt som bildas hos oss. Vi får ett material som går att använda i våra trädgårdar eller ge bort till någon som har nytta av produkten. Vi slipper att skicka blött avfall till kommunens renhållningsanläggningar där de idag inte tas omhand utan bränns. Att bränna blöta sopor kräver energi. När vi komposterar tar vi vara på en resurs! När vi komposterar gör vi en samhällstjänst på grund av att vi minskar sopberget! När vi komposterar minskar vi avgiften till kommunen via sophämtningen! De blöta materialet väger mest. Våra komposterbara "sopor"väger minst 150 kg/person och år.